Duurzaam je baby verschonen? Het kan!

Duurzaam je baby verschonen? Het kan!

Nu je een kleintje hebt, weet je het nog zekerder: je wilt de aarde mooier doorgeven aan de volgende generatie. Leuk, maar wat als je baby al begint met het produceren van zo’n 25 kilo luierafval per maand? Tip van Pieter: wasbare babyproducten.

Wasbare luiers

Vroeger deden ze niet anders, maar nu hebben we versie 2.0. Wasbare luiers met een PUL-laagje dat lekken voorkomt, een inlegvel tegen hardnekkige vlekken èn om makkelijk te verschonen. Daarnaast hoef je niet meer bang te zijn voor zogenoemde spuitluiers; if you know, you know.

Volgens Milieucentraal bespaar je met het gebruik van wasbare luiers zo’n 49% CO2 ten opzichte van een wegwerpluier, inclusief wassen. Omdat wasbare luiers gemaakt zijn van biologisch katoen zijn ze veel comfortabeler en onttrekken ze - in tegenstelling tot een wegwerpluier - geen vocht aan de babyhuid.

Ook handig: je grijpt nooit meer mis, want je hebt ze altijd in huis. Hoeveel luiers je aan moet schaffen is afhankelijk van hoe vaak je de wasmachine wilt laten draaien, maar wij raden er zo’n 20 aan. Deze investering verdien je op de lange termijn zo terug, helemaal als je plannen hebt voor gezinsuitbreiding.

Billendoekjes

Hoeveel billendoekjes er doorheen gaan? Wij begrijpen dat je de tel kwijt bent en hebben een mooi alternatief voor je: wasbare billendoekjes. Ze zijn zacht, stevig en vrij van parfum en allergenen. Prettig voor jonge kontjes, de natuur en je portemonnee.

Je gebruikt de doekjes met wat water of een (zelfgemaakte) billenspray. Dat kan gemakkelijk met een mengsel van water en een natuurlijke olie. De spray verzorgt de huid en zorgt er tegelijk voor dat de vlekken op het doekje niet indrogen.

Enne, hoe zit het met schoonhouden?

Duurzaam, check. Comfortabel, check. Maar hoe zit het met de hygiëne, horen we je denken? Nou, de inhoud van de luier schud je gewoon in de wc, al dan niet met de hulp van een toiletpapiertje. Daarna was je de luiers en doekjes op 60 graden. Drogen kan in de machine, maar bij drogen aan de lucht blijven ze wel iets langer mooi.

Overtuigd? Zowel wasbare luiers als billendoekjes zijn nu verkrijgbaar bij Pieter Pot.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment