Tijd voor een heerlijke warme citroenpasta! In samenwerking met Boerschappen zetten we heerlijke recepten op tafel.
Voor 2 personen
35 minuten bereidingstijd
Dit heb je nodig
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
- 30 gram walnoten
- 1 eetlepels olijfolie
- 150 gram penne
De volgende ingrediënten moet je nog even zelf toevoegen (of uit het Boerschappen pakket)
- 100 ml plantaardige kookroom
- 500 gram schorseneren
- 150 gram palmkool
- 1 citroen
- 1 stuk(s) ui
Zo maak je het
- Schil de schorseneren met een dunschiller. Dat doe je het handigst door ze voor je neer te leggen en met een dunschiller over de hele lengte te schillen en ze steeds een slag te draaien na elke schilbeweging. Spoel de geschilde schorseneren goed af en snijd ze in stukken van 3-4 centimeter.
- Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de pasta met de schorseneren in 10-12 minuten gaar.
- Snipper de ui. Was de palmkool en snijd de dikke nerf uit het midden van de bladeren. Snijd de palmkool in stukken van 3 cm. Verhit een scheut olie in een hapjespan of wok. Roerbak de ui en de palmkool ongeveer 4 minuten tot de palmkool beetgaar is.
- Giet de pasta en schorseneren af en vang het kookwater op. Voeg de pasta bij de palmkool in de wok. Doe de plantaardige kookroom erbij en meng door elkaar.
- Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de pasta en meng erdoor. Voeg eventueel wat kookwater toe om de pasta smeuïger te maken. Breng de pasta verder op smaak met peper en zout en verdeel over de (diepe) borden.
- Hak de walnoten grof, verdeel over de borden pasta en serveer.
Tip: Trek keukenhandschoenen aan als je de schorseneren gaat schillen. Er komt een kleverig sap vrij waarvan je heel plakkerige handen krijgt. Deze groente werd vroeger niet voor niets keukenmeidenverdriet genoemd.
Eet smakelijk!