Hummus zelf maken? In dit recept maken we hummus met gedroogde kikkererwten, wat een veel zachter smaak en romiger consistentie geeft vergeleken met kikkererwten uit blik. Heerlijk met falafel, als dip of in een broodje!
Ingrediëntenlijst
- 500 g gedroogde kikkererwten
- 5 el tahin
- 3 teentjes knoflook
- 1 el baking soda
- sap van 1 citroen
- 1/4 tl zout
Topping naar keuze:
- paprika poeder
- olijfolie
- komijn
- koriander
- peterselie
Aan de slag!
Stap 1:
Spoel de kikkererwten goed af met koud water. Leg ze in een kom en giet er water bij. Zorg dat de kikkererwten onder water staan. De kikkererwten verdubbelen in formaat, dus let op dat je kom groot genoeg is!
Laat minimaal 7 uur weken (zet de kom bijvoorbeeld klaar voordat je gaat slapen).
Stap 2:
Laat de kikkererwten uitlekken. Vul een pan met water en voeg baking soda toe. Kook de kikkererwten in circa 45 minuten gaar. Ze moeten zacht zijn, maar geen puree.
Giet de kikkererwten af, maar vang het kookvocht ook op.
Stap 4:
Doe de kikkererwten, samen met de knoflook, citroensap, tahin, zout naar smaak en circa 100 ml van het kookvocht in de blender en pureer tot een gladde massa.
Vind je het nog te dik? Voeg dan extra vocht toe.
Stap 5:
Schep de hummus in een kom en maak af met jouw toppings naar keuze. Smullen maar!