Tijd voor een heerlijke pita! In samenwerking met Boerschappen zetten we heerlijke recepten op tafel.
Voor 2 personen
35 minuten bereidingstijd
Dit heb je nodig
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
De volgende ingrediënten moet je nog even zelf toevoegen (of uit het Boerschappen pakket)
- 0.25 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) koolrabi
- 1.5 stuk(s) pita broodjes
- 100 gram vegan döner
- 75 gram vegan yoghurt
- 100 gram wortel
Zo maak je het
- Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken. Snijd de plakken vervolgens in smalle staafjes en doe in een kom. Rasp de wortel grof en doe erbij.
- Meng de azijn en de rietsuiker in een kommetje tot de suiker is opgelost. Doe bij de koolrabi en wortel, meng goed en laat staan tot gebruik.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de vegan döner in ongeveer 6-7 minuten goudbruin.
- Doe de plantaardige yoghurt met de mayonaise in een kom. Pers de knoflook erbij en meng door elkaar.
- Verwarm de pitabroodjes in de oven of de broodrooster. Snijd de broodjes open en schep de vegan döner erin, samen met een lepel knoflooksaus en wat koolrabisalade. Serveer de rest van de saus en salade er apart bij.
Tip: De koolrabi in de box is paars van buiten maar wit van binnen. Je kunt voor wat extra kleur in je salade de mooie paarse schil ook laten zitten in plaats van hem eraf te schillen. De schil kan een klein beetje taai zijn, maar door de manier waarop we de koolrabi snijden in dit recept zul je daar niet veel last van hebben.
Eet smakelijk!