Dit is wat je nodig hebt
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot:
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram amandelmeel
- 2 eetlepels kaneelpoeder
- snufje zout
- 100 gram basterd suiker
De volgende ingrediënten moet je zelf nog even in huis halen
- 125 gram (plantaardige) ongezouten roomboter
- 5 eetlepels (plantaardige) melk
Verder nodig:
- bakpapier, mengkom
- Garde, vork, spatel
- Oven
Aan de slag!
Stap 1: Meng het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel, kaneelpoeder, zout en de suiker in een kom.
Stap 2: Hak de boter in kleine blokjes en voeg dit samen met de melk toe aan de kom.
Stap 3: Kneed het deeg goed tot een deegbal. Laat het deeg een 30 tot 60 minuten rusten in de koelkast. Ruim ondertussen lekker de keuken alvast op.
Stap 4: Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal het deeg uit de koelkast en maak kleine bolletjes van en leg deze op de bakplaat.
Stap 5: Zet in de oven voor zo'n 25 tot 30 minuten. Tot de pepernoten goudbruin zijn.
Stap 6: Bewaar de kruidnoten in een lege Pieter Pot, dan blijven ze lekker vers!