We hebben een app: 3 vragen aan onze tech-collega Annelijn

We hebben een app: 3 vragen aan onze tech-collega Annelijn

We kunnen het eindelijk van de daken schreeuwen: we hebben een heuse Pieter Pot-app! Je verpakkingsvrije boodschappen doen is nu dus nóg makkelijker. Meer weten? Je leest het in 3 brandende vragen aan Annelijn, onze Digital Product Manager.

Waar ben je het meest trots op?

Het is ons gelukt om in 6 maanden tijd een app te bouwen. Het maken van kritische keuzes, kwaliteit en pragmatisme gingen hand in hand in de ontwikkeling, dat was niet altijd makkelijk.

We kregen vaak te horen dat onze deadline onrealistisch was, want IT-projecten vertragen nou eenmaal altijd, werd gezegd. Ons team bleef geloven in pragmatische ontwikkeling. Het doel: de app zo snel mogelijk lanceren zodat we konden leren van de ervaring van de klant en vanaf daar konden doorontwikkelen.

Leuk weetje: we lanceerden de app stiekem al in juli, zodat we met een kleine groep mensen konden testen en er alle kinderziektes uit konden halen. Je kon de app dus eigenlijk al in juli downloaden uit de app stores.

Waarom hebben jullie gekozen voor een app?

Goede vraag, want waarom zou je een app ontwikkelen als je ook een goed werkende mobiele website hebt? Maar de waarheid is: we willen verpakkingsvrij boodschappen doen zo gemakkelijk mogelijk maken, en die belofte was af en toe lastig na te streven met onze website. Ja echt, dat vonden wij ook! Wij ergerden ons ook aan de mandjes die ineens weer leeg waren, of het feit dat je vaak opnieuw moet inloggen.

We hebben dus een hoop verbeteringen doorgevoerd. Een aantal verbeteringen zijn:

  • dat je mandje in de app gevuld blijft, tot je hem zelf leeg maakt;
  • je niet meer altijd opnieuw moet inloggen;
  • je gemakkelijker producten vindt door subcategorieën;
  • er is een verbeterd overzicht van de bezorgslots, zodat je snel kan zien welke tijdt jou schikt.

En nog veel meer.


Welke verbeteringen kunnen we nog verwachten?

Ook nu de app officieel te downloaden is, zijn we nog lang niet klaar met doorontwikkelen. Zo kijken we naar het verbeteren van het statiegeld retourproces om fouten rondom statiegeld te voorkomen en willen we je inzicht geven in het aantal verpakkingen dat jij als consument al hebt bespaard. Maar we kijken ook naar onderwerpen als recepten, of gemakkelijker van formaat pot switchen.

Ik hoop dat je hem snel gaat proberen! En dat je ons laat weten wat je ervan vindt, want we blijven natuurlijk kritisch doorontwikkelen.

Voor nu: veel plezier met het ontdekken van onze app! Wij hopen dat jullie net zo veel plezier hebben met het boodschappen doen vanaf de app als wij met het team hebben gehad in de ontwikkeling ervan. Je vindt hem vanaf nu in de Apple en Android appstores.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment