Snelle Spaghetti Bolognese

Snelle Spaghetti Bolognese

Wil je zeker weten dat alle borden leeg zijn en de buiken goed gevuld? Met Pieters Pastatas maak je een lekker pastagerecht in een handomdraai. Met deze vier ingrediënten en de groentetas heb je alles in huis!

Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten
Personen: 3 tot max 4
Allergenen: Gluten, Selderij en Melk. Kan sporen van andere allergenen bevatten.

Dit heb je nodig
Pieters Pastatas Inhoud:
-De 8 vegan gehaktballen mix
-250 gram Spaghetti
-Gesneden tijm
-2 lepels Groentenbouillonpoeder

-2 blokjes harde kaas
-2 wortels
-2 stengels bleekselderij
-1 ui
-1 teen knoflook
-1 blik tomatenblokjes

Wat je verder nodig hebt
-peper en zout
-suiker
-olijfolie
-kookgerei
-middelgrote kookpan
-grote koekenpan
-maatbeker
-keukenrasp
-zeef

Kook dit gerecht in 7 simpele stappen:

1. Vegan gehaktmix voorbereiden:
Mix 200 gram van de mix met 360 ml ijskoud water en 4 eetlepels olie (ongeveer 40 gram). Voeg een eventueel een fijngehakte ui toe.

2. Gehakt aanbraden
Kook in een middelgrote kookpan genoeg gezouten water voor de pasta. Verhit 1-2tl olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en bak het vegan gehakt in 4-5min rul en goudbruin. Breng de vegan gehakt op smaak met zout en peper en schep het op een bord. Bewaar de pan.

3. Ingrediënten voorbereiden
Rasp de wortels grof. Snijd de bleekselderij in blokjes. Pel en hak de ui en knoflook fijn.

4. Groenten bakken
Verhit de gebruikte koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, wortel en bleekselderij in 3-4min zacht. Voeg de knoflook met een snuf zout toe en bak 1min mee.

5. Saus maken
Doe de vegan gehakt met de tomatenblokjes, het bouillonpoeder, 100ml water en een flinke snuf suiker bij de groenten in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Kook 8-10min op middellaag vuur tot een stevige saus ontstaat. Proef en breng op smaak met peper, zout en gesneden tijm.

6. Spaghetti koken
Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook in 7-9min beetgaar. Schep een kopje kookwater uit de pan, giet de pasta af en spoel om met koud water. Meng de pasta met een scheutje olijfolie.

7. Pasta toevoegen
Voeg de pasta aan de sauspan toe en schep om. Voeg evt. een scheutje kookwater toe om de saus te binden. Proef en breng de pasta op smaak met peper en zout. Schep de pasta bolognese op en rasp de kaas er fijn over.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment