Tijd voor een heerlijke curry! In samenwerking met Boerschappen zetten we heerlijke recepten op tafel.
Voor 2 personen
35 minuten bereidingstijd
Dit heb je nodig
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
De volgende ingrediënten moet je nog even zelf toevoegen (of uit het Boerschappen pakket)
- 2 theelepels garam masala
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk ui
- 40 gram gember
- 200 ml kokosmelk
- 1 pompoen
- 200 gram tofu
- 100 gram spinazie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breek de tofu in stukjes, schep ze om met de sojasaus en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de plaat in de oven en bak de tofu 20 minuten.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de pompoen en schep de pitten en draderige binnenkant eruit. Snijd de pompoen in blokjes. Schrap het velletje van de gember en snijd de gember fijn. Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de ui, pompoen en gember 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de garam masala toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk en zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de tofu en de spinazie toe aan de pompoencurry en warm nog 2 minuten door tot de spinazie net geslonken is.
- Verdeel de rijst over de borden en schep de pompoencurry erbij en serveer.
Tip: Gember over? Maak er gemberthee van! Doe een paar plakjes gember in een mok en schenk er kokend water over. Je kunt ook wat gember doen in het noedelgerecht van deze week!
Eet smakelijk!