Recept voor vegan citroen ijs

Recept voor vegan citroen ijs

Wanneer de temperaturen omhoog schieten willen we één ding het liefst: IJs! Het is heel makkelijk te maken, want je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig. Het recept bestaat maar uit vier ingrediënten en is dus easypeasy.

Ingrediënten

- 35g cashewnoten, ongebrand & ongezout
- 140-160g rietsuiker (niet minder dan wordt het ijs minder romig)
- 2 biologische citroenen
- 250ml sojaroom speciaal voor opkloppen of slagroom

Verder nodig:
- 200 g water
- optioneel: Mespunt geelwortelpoeder (kurkuma) voor de kleur
- optioneel: gesuikerde pompoenzaadjes en basilicum voor de garnering

Keukengerei:
- Kleine pan
- Staafmixer of blender
- Elektrische mixer of garde
- Bakje met deksel om het ijs in te doen
- Bakpapier

Bereiding

  1. Was de citroenen. Schil met een dunschiller zoveel mogelijk van de gele schil af en zo weinig mogelijk van het wit. Doe de dunne reepjes gele schil in de kleine pan.
  2. Pers de citroenen. Doe het sap (+-100 gram), rietsuiker, cashewnoten en water in de pan met de schillen.
  3. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 minuten sudderen. Roer regelmatig.
  4. Pureer alles glad. En kook nog eens 20 minuten of tot je ongeveer 225-250ml overhoudt. Laat afkoelen en zet het minimaal een uur in de koelkast. Het moet héél koud zijn zodat het ijs zo koud mogelijk de vriezer in gaat. Zet ook de garde met mengkom en de bak waar het ijs in gaat in de koelkast of zo mogelijk in de vriezer.
  5. Zodra alles afgekoeld is klop je de room in de koude mengkom stijf. Maar niet zo stijf dat het er klonterig uit ziet. Het moet glanzend en dik zijn.
  6. Roer een paar lepels van de opgeklopte room bij de dikke gecondenseerde citroen-cashewmelk om die te verdunnen. Schep nu alles voorzichtig bij de rest van de opgeklopte slagroom.
  7. Schep in een bak. Leg bakpapier op het ijs zodat er geen lucht en vocht bij kan. Sluit de bak ook nog goed af met een deksel of eventueel huishoudfolie. Zet minstens 4 uur in de vriezer.

Dit ijs vormt sneller ijskristallen dan die uit de supermarkt omdat in dit recept geen stabilisatoren worden gebruikt. Eet het daarom binnen enkele dagen op, maar dat is geen probleem toch?

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment