Tijd voor een heerlijke warme bowl! In samenwerking met Boerschappen zetten we heerlijke recepten op tafel.
Voor 2 personen
30 minuten bereidingstijd
Dit heb je nodig
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
- 200 gram basmatirijst
- 1 eetlepel sojasaus
- 10 ml sesamolie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
De volgende ingrediënten moet je nog even zelf toevoegen (of uit het Boerschappen pakket)
- Knoflook
- 1 stuk(s) paksoi
- 140 gram kimchi
- 200 gram tempeh
- 1 stuk(s) ui
Zo maak je het
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.
- Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paksoi in stukken van 2-3 cm. Hak de kimchi grof.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de kimchi toe en bak 3-4 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg de rijst en sesamolie toe en warm al omscheppend nog 2 minuten door. Doe de kimchi fried rice in een schaal.
- Snijd de tempeh in plakken en vervolgens in reepjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak daarin de tempeh goudbruin. Breng op smaak met de helft van de sojasaus.
- Verhit ook een scheutje olie in de wok en roerbak de paksoi met de knoflook 2 minuten. Voeg de rest van de sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut.
- Serveer de rijst met de tempeh erop en de paksoi ernaast.
Tip: Het beste resultaat krijg je als de rijst helemaal is afgekoeld nadat deze gekookt is. Kook de rijst dus een dag eerder als je de tijd hebt (en eraan denkt). Dan staat dit gerecht bovendien binnen 20 minuten op tafel!
Eet smakelijk!