Tijd voor een heerlijk warm gerecht met een twist! In samenwerking met Boerschappen zetten we heerlijke recepten op tafel.
Voor 2 personen
35 minuten bereidingstijd
Dit heb je nodig
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 150 ml groenteboullion
- 1 eetlepel bio tarwebloem
De volgende ingrediënten moet je nog even zelf toevoegen (of uit het Boerschappen pakket)
- 600 gram aardappel(en)
- 200 gram falafel
- 30 gram plantaardige boter
- 100 milliliter plantaardige melk
- 500 gram uien
- 300 gram wortel
Zo maak je het
- Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken zodat alle stukken tegelijkertijd gaar zijn. Halveer de wortels in de lengte en snijd in stukken. Doe de aardappel, wortel en ⅔ van de gesneden ui in een ruime pan. Voeg zout en zoveel water toe dat alles net onder staat. Breng aan de kook en kook met het deksel schuin op de pan in 20-25 min. gaar.
- Verhit een scheutje olie in een braadpan of hapjespan en bak de rest van de uien ongeveer 20 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bouillon en sojasaus toe en roer tot een gebonden jus. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de falafel in 5-6 minuten bruin op middelhoog vuur.
- Giet de aardappel, wortel en ui af en doe terug in de pan. Voeg de plantaardige melk en plantaardige boter toe en stamp met een pureestamper tot hutspot. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Schep de hutspot op de borden, verdeel er de falafel en de uienjus over en serveer.
Tip: Wil je een extra kruidige uienjus, voeg dan een laurierblaadje en wat kruidnagels toe aan de uien als je ze gaat bakken. Haal de smaakmakers eruit voordat je de jus bij de runderreepjes doet.
Eet smakelijk!