Tijd voor een heerlijke Miso noedels! In samenwerking met Boerschappen zetten we heerlijke recepten op tafel.
Voor 2 personen
30 minuten bereidingstijd
Dit heb je nodig
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
- 200 gram noodles
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel rijstazijn
- 30 gram pinda's
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel boullionpoeder
De volgende ingrediënten moet je nog even zelf toevoegen (of uit het Boerschappen pakket)
- 150 gram champignons
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) rode puntpaprika
- 50 gram taugé
- 200 gram tofu
- 200 gram wortel
- Biologische miso pasta
Zo maak je het
- Snijd de tofu in blokjes. Snijd de paprika in reepjes en de wortel en champignons in plakjes. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de blokjes tofu toe en bak ze rondom goudbruin en knapperig in ongeveer 5-7 minuten. Haal de tofu uit de pan en zet apart
- Kook de noodles in een beetje groente boullion volgens bereiding. Neem na enige tijd 2 eetlepels van de boullion uit de pan en doe dit in een schaaltje.
- Voeg voor de saus, 1 eetlepel misopasta toe aan de boullion in het schaatje, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn en 1 theelepel suiker. Meng het geheel tot een glad sausje.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 10 seconden. Voeg de paprika, wortel en champignons en bak deze 3-4 minuten.
- Voeg de gekookte noedels, gebakken tofu, zelf gemaakte saus toe aan de pan met groenten. Meng alles goed door elkaar en bak nog 2-3 minuten op middelhoog vuur.
- Hak de pinda’s grof. Verdeel de noedels over borden. Bestrooi met de taugé en de grof gehakte pinda's.
Tip: Maak je noedelgerecht af met verse koriander en limoen voor een lekker fris accent! Of een scherpe theelepel sambal.
Eet smakelijk!