Pasta met knolselderij, walnoten en pesto

Pasta met knolselderij, walnoten en pesto

Deze pasta met seizoensgroenten is een potje genieten! Knolselderij is verrassend van smaak, en heerlijk herfstig. In samenwerking met Boerschappen zetten we heerlijke recepten op tafel.

Voor 4 personen
35 minuten

Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.

Voor de pesto

De volgende ingrediënten moet je zelf nog even in huis halen (of uit het Boerschappen pakket)

  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram knolselderij
  • 100 ml plantaardige kookroom
  • 30 gram rucola
  • 40 gram vegan pesto basilicum

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Schil de knolselderij, snijd de helft in blokjes van 1x1 cm en doe in een ovenschaal. Pers de knoflook erboven uit. Besprenkel met wat olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de knolselderij 25 minuten in de oven.
  3. Snijd de rest van de knolselderij in stukken. Kook in een pan water met het bouillonblokje in 15 minuten gaar. Kook ondertussen in een andere pan de spaghetti in water met een snuf zout beetgaar.
  4. Giet de knolselderij af, maar vang het kookvocht op. Doe de gare knolselderij in een maatbeker en voeg de slagroom, de helft van de pesto en een flinke scheut kookwater toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg wat extra kookwater toe als de saus nog te dik is.
  5. Neem de geroosterde knolselderij uit de oven. Giet de spaghetti af en verdeel over (diepe) borden. Schep de knolselderijsaus erover, verdeel de geroosterde knolselderij en de walnoten erover. Besprenkel met de rest van de pesto, bestrooi met wat rucola en serveer.

Tip: Maak zelf de vegan pesto: Blend alle ingrediënten van de vegan pesto door elkaar, snufje peper en zout en klaar is Pieter!

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment