Recept voor Appeltaart

Recept voor Appeltaart

Met de producten van Pieter Pot kun je gemakkelijk verpakkingsvrij een overheerlijke appeltaart bakken, dat is een potje lekker. Toch?

Dit heb je nodig

Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot:
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje

De volgende ingrediënten moet je zelf nog even in huis halen

  • 125 gram (plantaardige) ongezouten roomboter

Verder nodig:

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius en wel de rozijnen in warm water.

Stap 2: Vet de randen en bodem van een springvorm goed in (met boter of bakspray).

Stap 3: Doe de appeltaartmix, de boter en het ei in een kom en kneed dit tot er een deegbal ontstaat.

Stap 4: Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd in stukjes. Meng de appelstukjes, suiker en rozijnen in een kom.

Stap 5: Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed hiermee de bakvorm.

Stap 6: Voeg vervolgens het rozijnen-appelmengsel toe aan de bakvorm.

Stap 7: Maak van het overige deeg lange reepjes en bedek de appeltaart door middel van een patroon.

Stap 8: Bestrijk de appeltaart met wat losgeklopt ei voor een mooie glans.

Stap 9: Bak de taart in het midden van de oven, in ca. 50 minuten goudbruin en laat de appeltaart vervolgens even afkoelen voor je hem uit de springvorm haalt.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment