Dit heb je nodig
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot:
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje
- 175 gram appeltaartmix
- 1 ei (vegan tip: vervang het ei voor 50ml amandel-haverdrank)
- 650 gram appels
- 40 gram rozijnen
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 40 gram basterdsuiker
De volgende ingrediënten moet je zelf nog even in huis halen
- 125 gram (plantaardige) ongezouten roomboter
Verder nodig:
- bakpapier, mengkom
- garde, spatel
- oven
Aan de slag!
Stap 1: Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius en wel de rozijnen in warm water.
Stap 2: Vet de randen en bodem van een springvorm goed in (met boter of bakspray).
Stap 3: Doe de appeltaartmix, de boter en het ei in een kom en kneed dit tot er een deegbal ontstaat.
Stap 4: Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd in stukjes. Meng de appelstukjes, suiker en rozijnen in een kom.
Stap 5: Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed hiermee de bakvorm.
Stap 6: Voeg vervolgens het rozijnen-appelmengsel toe aan de bakvorm.
Stap 7: Maak van het overige deeg lange reepjes en bedek de appeltaart door middel van een patroon.
Stap 8: Bestrijk de appeltaart met wat losgeklopt ei voor een mooie glans.
Stap 9: Bak de taart in het midden van de oven, in ca. 50 minuten goudbruin en laat de appeltaart vervolgens even afkoelen voor je hem uit de springvorm haalt.