Plastic soep: hoe kan jij helpen?

Plastic soep: hoe kan jij helpen?

Wist je dat er nog 3,2 miljoen ton plastic afval in de oceaan drijft? De hoeveelheid neemt nog steeds toe met ongeveer 4 procent per jaar. Dat betekent dat, zonder ingrijpende maatregelen, de hoeveelheid plastic in de oceaan binnen 20 jaar zou verdubbelen. Ook duurt het veel langer voordat de effecten van maatregelen tegen plastic afval zichtbaar zullen zijn. Als we nu geen actie ondernemen, zullen de gevolgen nog veel langer merkbaar zijn.

Onze missie

Wij willen laten zien dat het anders kan. Dat circulair boodschappen doen duurzaam én makkelijk kan zijn. Je producten thuisbezorgd in mooie herbruikbare potten. Je statiegeld terugkrijgen bij het inleveren van lege potten. En die potten worden hergebruikt i.p.v. gerecycled. Een stuk duurzamer én circulair! Met onze verpakkingsvrije bezorgdienst verminderen we het aantal eenmalige verpakkingen en voorkomen we de uitstoot van CO2. Zo hebben onze klanten samen al 5.192.984 verpakkingen bespaard!

Natuurlijk zijn we ook realistisch. Het is belangrijk om altijd door te blijven ontwikkelen op het gebied van herbruikbare verpakkingsmaterialen. Samen met de Universiteit Utrecht werken wij aan verschillende onderzoeken. Want wellicht is er in de toekomst wel een betere oplossing, zolang het milieuvriendelijker is. Voor nu is glas voor ons nog altijd de beste optie. Wist je dat onze glazen pot wel tot 40x hergebruikt kan worden, minder energie verbruikt bij het wassen én daardoor een stuk duurzamer is dan een pot uit de supermarkt? Het recyclen van glas kost veel meer energie. Lees hier meer.

Wist je dat je meer kunt doen dan je denkt?

Het verminderen van verpakkingsafval begint bij jezelf. Hier een aantal tips hoe je met kleine aanpassingen, dagelijks afval kan besparen:

1. Scheid je afval: Zorg dat je het afval dat je nog wel in huis hebt op een goede manier scheidt van ander afval, zodat plastic niet in de oceaan terecht kan komen. Zo kan het gerecycled worden en komt het niet in de natuur terecht. Op de website van Milieucentraal vind je hier meer informatie over.

2. Kies bewust voor afvalvrij: Het beste is natuurlijk om geen eenmalige verpakkingen te kopen. Zo help je al mee in de strijd tegen de plastic soep. Doe je boodschappen plasticvrij en neem eigen bakjes mee naar bijvoorbeeld de markt. Koop geen eten verpakt in plastic, of cosmetica producten waar microplastic in zit. Gebruik verder een herbruikbare waterfles in plaats van een wegwerpfles.

3. Help de plastic soep foundation: Maak jouw eigen actiepagina aan om geld in te zamelen voor Plastic Soup Foundation. Of doneer jouw statiegeld. Met jouw bijdrage stopt de Plastic Soep Foundation de plasticvervuiling bij de bron.


Ken je deze producten al?

Help mee om samen met Pieter Pot minder afval te gebruiken. Klik hier voor de nieuwe producten in ons assortiment. En wist je al dat wij naast reguliere boodschappen ook plasticvrije verzorgingsproducten in ons assortiment hebben? Bekijk hier de plasticvrije verzorgingsproducten. Hoi afvalvrije boodschappen. Doei eenmalige verpakkingen!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment