Spaghetti Bolognese met rode linzen

Spaghetti Bolognese met rode linzen

Tijd voor een heerlijke verwamende pasta! In samenwerking met Boerschappen zetten we heerlijke recepten op tafel.

Voor 2 personen
35 minuten bereidingstijd

Dit heb je nodig

Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.

De volgende ingrediënten moet je nog even zelf toevoegen (of uit het Boerschappen pakket)

  • 300 gram knolselderij
  • 300 milliliter kokend water
  • 500 milliliter passata
  • 100 gram uien
  • 200 gram wortel

Zo maak je het

  1. Schil de knolselderij en snijd de knol in kleine blokjes van ½ x ½ cm. Snijd de wortels in blokjes van ongeveer hetzelfde formaat. Snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan. Voeg de ui, knolselderij en wortel toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de linzen, passata, oregano, bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook Laat op laag vuur 15-20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Roer af en toe en voeg indien nodig extra water toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de pot.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan zonder olie op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn, dit duurt circa 4-5 minuten. Laat afkoelen op een bord.
  6. Giet de pasta af en meng met de saus. Schep de pasta op de borden, bestrooi met de pijnboompitten en serveer.

Tip: mocht je geen oregano in huis hebben dan kun je ook een ander kruid toevoegen dat je lekker vindt en in je keukenkastje hebt staan, Denk bijvoorbeeld aan tijm of marjolein.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment