Tijd voor een heerlijke rösti! In samenwerking met Boerschappen zetten we heerlijke recepten op tafel.
Voor 2 personen
35 minuten bereidingstijd
Dit heb je nodig
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
De volgende ingrediënten moet je nog even zelf toevoegen (of uit het Boerschappen pakket)
- 150 gram aardappel(en)
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 gram oesterzwammen
- 300 gram pastinaak
- 1 bosje(s) sprouting broccoli bimi
Zo maak je het
- Rasp de pastinaak en aardappel met een grove rasp en doe in een kom. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe bij de pastinaak en aardappel. Voeg naar smaak peper en zout toe aan het pastinaakmengsel.
- Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de pastinaak-aardappelrösti in 10-12 minuten gaar op middelhoog vuur. Je kunt proberen 1 ‘koek’ ’van de rösti te maken, maar je kunt de rösti ook los bakken. Als je ervoor kiest om er een hele koek van te maken, keer de rösti dan na ongeveer 6 minuten met behulp van een bord.
- Breng ondertussen een laag water aan de kook in een pan. Kook de bimi in ongeveer 4 minuten beetgaar en giet vervolgens af.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes en snijd de knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de knoflook 5-6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rösti over de borden en schep er de paddenstoelen op, leg de bimi erbij en serveer.
Tip: Graag iets meer smeuïgheid? Je kunt van de gebakken paddenstoelen ook heel makkelijk een ragout maken. Voeg wat bloem toe (ongeveer een halve eetlepel p.p) aan de gebakken paddenstoelen en bak die 1 minuut mee. Voeg er vervolgens 75 ml plantaardige melk pp aan toe en roer op middelhoog vuur tot de saus de dikte heeft van ragout.
Eet smakelijk!