Tijd voor een heerlijke noedels! In samenwerking met Boerschappen zetten we heerlijke recepten op tafel.
Voor 2 personen
20 minuten bereidingstijd
Dit heb je nodig
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
- 1 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels pindakaas
- 150 gram noedels
De volgende ingrediënten moet je nog even zelf toevoegen (of uit het Boerschappen pakket)
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 200 gram kool
- 160 gram prei
- sweet & sour woksaus
- 100 ml water
Zo maak je het
- Snijd de prei in ringen en was zorgvuldig. Halveer de wortels in de lengte en snijd in dunne, schuine plakjes. Snijd de kool in reepjes.
- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe ondertussen voor de pindasaus de pindakaas, ketjap, sesamolie en het water in een steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Roer tot een gladde pindasaus en zet het vuur dan uit.
- Verhit een scheut olie in een wok. Voeg de groenten toe en roerbak 5 minuten. Voeg de sweet & soursaus toe en roerbak nog 2 minuten.
- Verdeel de noedels en vervolgens de groenten over (diepe) borden of kommen, schep op elke portie een flinke lepel pindasaus, bestrooi met de gebakken uitjes en serveer.
Tip: Lekker met gebakken uitjes, die je vlak voor serveren over je noedelgerecht strooit.
Eet smakelijk!