Eduard nodigt alle hotels uit voor een afvalvrije toekomst

Eduard nodigt alle hotels uit voor een afvalvrije toekomst

Een afvalvrije toekomst? Eduard is er al over uit. Dat is namelijk de enige optie, als we onze planeet een beetje leefbaar door willen geven. Zelf neemt hij het voortouw in zijn eigen Hotel Bohème in Amsterdam, waar hij zo veel mogelijk duurzame keuzes maakt.

Hoe ziet jouw versie van een afvalvrije toekomst eruit?

"Ik vind het een mooi idee dat we dingen opnieuw gebruiken. Op die manier kunnen we hier langer leven en geven we de volgende generaties ook een mooie wereld door. Daarom is Hotel Bohème - dat ik met een partner run - ook een eco-hotel.

Toerisme is best een vervuilende business. Alleen ons personeel verzamelt al een hoop afval. Het lijkt me wel zo eerlijk om daar iets voor terug te doen en er bewust over na te denken."

Wat ligt er nu in je vuilnisbak?

"Voornamelijk verpakkingen van pakketjes die we bestellen. Helaas kunnen we niet alles wat we nodig hebben in een fysieke winkel kopen. De dozen kunnen worden hergebruikt, maar dan is er nog al het verpakkingsmateriaal. Dat is rampzalig.

Verder kattenbakgrit, van onze hotelkat. We gooien nu ons koffiedik nog weg, maar dat willen we in de toekomst gaan hergebruiken voor fermentatie of paddenstoelenkweek."

Heb je een gouden anti-afval tip?

"Koop je groenten op de markt! Die zijn daar vaak ook goedkoper en lekkerder. Plan een ochtend of middag in je weekend en ga eens naar de Noordermarkt. Vergeet je eigen zakjes niet mee te nemen. En wees gewoon een beetje bewust in algemene zin, ook van de kleine dingen."


Wie nodig jij uit voor een afvalvrije toekomst?

"De cruiseschepen. We hebben het wel steeds over vliegen, maar de cruiseschepen zijn daarin eigenlijk een beetje een ondergesneeuwde industrie. Terwijl ze enorm vervuilend zijn.

Ik vermoed dat er ook heel veel afval ontstaat tijdens zo’n reis. Ze verplaatsen dan wel veel mensen tegelijk, maar de verhouding tussen de reisduur en de uitstoot lijkt me niet in orde."

Doe jij ook mee helpen met een afvalvrije toekomst? Schrijf je nu in en krijgt je eerste 15 euro aan verpakkingsvrije boodschappen gratis.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment