Duurzame menstruatie-producten, nu weet je waarom.

Duurzame menstruatie-producten, nu weet je waarom.

Tijdens je leven gooi je zo’n 10.000 tampons of maandverbandjes weg. Dat komt neer op ruim 600 kilo niet-recyclebaar afval. En oh ja, al die producten bezorgen ons watersysteem en de oceanen ook nog eens allerlei chemicaliën en kunststoffen. Niet oké, toch? Gelukkig zijn er minder vervuilende opties. Je menstruatie wordt er misschien niet leuker van, maar wel ietsje duurzamer.

Menstruatiecup

Wat dacht je van een menstruatiecup? Die gaat gemiddeld 10 jaar mee. Scheelt je dus ontzettend veel onnodig afval, maar ook geld! Ook kan je de menstruatiecup 12 uur op een dag dragen. Je hoeft je dus niet de hele tijd zorgen te maken over het verwisselen van je menstruatieproducten.

Het is wel belangrijk dat je de cup na gebruik goed schoonmaakt. Dit kan je het beste doen door hem een paar minuten in kokend water te laten staan. Tijdens je menstruatie zelf leeg je de menstruatiecup tussendoor in het toilet en maak je hem schoon met toiletpapier of water. Zo kan je ’m meteen weer gebruiken.

Duurzame tampons

Mocht je een menstruatiecup toch niet zo zien zitten, of ben je nog niet helemaal ready om afscheid te nemen van je gebruikelijke tampons, dan hebben we hier ook een duurzame oplossing voor. Namelijk: de wasbare tampon. Een absorberende stof die je op kunt rollen tot tampon en naderhand kunt uitspoelen, wassen en hergebruiken.


Mocht dat toch net een brug te ver zijn voor je. Dan kun je ook nog kiezen voor biologische tampons. Deze zijn afbreekbaar, composteerbaar èn hypoallergeen. Omdat ze van biologisch katoen gemaakt zijn, weet je zeker dat er geen chemicaliën in je lichaam terecht komen. Daarnaast bevatten ze geen synthetische materialen zoals plastic of parfum, waardoor jij weer kans op minder irritaties hebt. Klinkt goed toch?

Duurzaam maandverband & inlegkruisjes

Liever gebruikmaken van uitwendige bescherming? Dan bestaat er ook nog zoiets als wasbaar maandverband. Deze stof absorbeert vocht en is voorzien van een PUL-laagje dat beschermt tegen lekken. Na gebruik was je ze op 60 graden en gebruik je ze opnieuw.

Ook in deze categorie is er een verantwoorde variant voor eenmalig gebruik. Vrij van synthetische stoffen en parfum. Wat deze producten extra duurzaam maakt, is dat ze na gebruik op de composthoop kunnen. Ze zijn namelijk biologisch afbreekbaar. Niet alleen beter voor je lichaam, maar ook voor het milieu.

Was jij dus op zoek naar een alternatief voor maandverband, inlegkruisjes of tampons die beter zijn voor je lichaam maar ook voor het milieu, dan heb je ze bij deze gevonden!Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment