De onvermijdelijke prijsverhoging. Ook voor Pieter Pot?

De onvermijdelijke prijsverhoging. Ook voor Pieter Pot?

Om maar met de onverpakte waarheid in huis te vallen: ook wij hebben helaas een onvermijdelijke prijsverhoging moeten doorvoeren op een groot deel van onze afvalvrije producten. We leggen je graag uit waarom en wat dit betekent voor jou.

‘s Werelds eerste circulaire online supermarkt

Ja, je leest het goed; wij zijn de eerste volledig circulaire online supermarkt die op grote schaal bezorgt, dankzij al onze klanten zoals jij. Dat betekent dat wij samen - jij als impactmaker en wij als facilitator - de grote bedrijven in de verpakkingsketen aan het inspireren zijn. Dit betekent echter ook dat Pieter Pot als eerste in de wereld de uitdaging heeft om uit te vinden hoe dit circulaire business model financieel gezond kan zijn om daarmee op de lange termijn te kunnen bestaan. En dát is een uitdaging.

Op weg naar een duurzaam bestaansrecht voor Pieter Pot

Samen met jou als klant vinden we stap voor stap uit hoe we een circulair model kunnen opbouwen dat bestaansrecht heeft. Hiervoor was het voor ons nu ook onvermijdelijk om de prijzen te verhogen. Net als de rest van Nederland hebben wij te maken met fors stijgende grondstof- en energieprijzen. De inflatie in de supermarktsector is zelfs 18%. Voor ons weegt dat extra zwaar omdat bij ons ook het terughalen, schoonmaken, steriliseren en opnieuw vullen van onze potten daarmee duurder is geworden.

Gelijkwaardige prijsstijgingen, net als overige supermarkten

Tot nu toe waren we in staat om grote prijsverhogingen te voorkomen. Helaas hebben we nu tweederde van onze producten met gemiddeld 10% moeten verhogen. We volgen hierin de gemiddelde prijsstijgingen van overige supermarkten, die te maken hebben met dezelfde stijgende kosten. Reguliere supermarkten verkleinen fors hun verpakkingen. Gelukkig zijn onze potten net zo transparant als wij als bedrijf zijn en zullen onze potten dus niet plots minder gevuld zijn. Hierdoor lijken onze prijzen net iets meer te stijgen dan die van de supermarkten.

We hopen natuurlijk dat we samen met jou blijven strijden voor een afvalvrije toekomst. Door elke bestelling die jij plaatst, zorg je voor:

  1. minder (plastic) verpakkingen: minder productie en minder afval op de wereld.
  2. lagere CO2 uitstoot dan wanneer je elders je boodschappen bestelt
  3. systeemverandering. Zo heeft onlangs het internationale Kraft Heinz haar keten aangepast aan onze onverpakte keten.

Ondertussen blijven wij elke dag hard werken om het voor jou nog makkelijker en aantrekkelijker te maken je boodschappen afvalvrij te bestellen; zo hebben we sinds kort een mobiele app waar we elke paar weken nieuwe functies toevoegen, we komen met een verbeterde statiegeld registratie en we blijven ons assortiment uitbreiden. Zo lanceren we binnenkort sappen en plantaardige zuivel in het assortiment hebben en steeds meer grote merken passen hun systeem aan voor een circulaire toekomst. Dit alles is mogelijk door elke bestellingen die jij doet bij ons!

Heb je vragen over bovenstaande? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Met onverpakte groet,

Jouri, oprichter van Pieter Pot

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment