5 tips voor een broodtrommel die je kinderen wél opkrijgen

5 tips voor een broodtrommel die je kinderen wél opkrijgen

Je wilt niets liever dan dat ze goed eten, die kinderen. Maar het samenstellen van een broodtrommel is nog niet zo eenvoudig. Wij geven je tips voor een onweerstaanbare plasticvrije trommel.

1. Start bij de broodtrommel zelf

De keuze van de broodtrommel zelf is misschien belangrijker dan dat je in eerste instantie denkt. Want plastic trommels met prinsessen en gekroonde kikkers bevatten in veel gevallen de stof Bisfenol A (BPA). Er is veel onrust over BPA en de gevolgen voor de gezondheid. Ga daarom voor safe en kies een broodtrommel van bijvoorbeeld roestvaststaal (RVS). Je hebt ze in verschillende vormen en maten met vakjes en verdiepingen.

2. Maak een bentobox

‘Bento’ is Japans voor lunchbox en is daar echt een ding. Het is een ware strijd om je kind de mooiste bentobox mee naar school te geven. Je kunt helemaal los gaan met verschillende vormen. Snij bijvoorbeeld de boterhammen in driehoekjes of ga voor uitsteekvormpjes. Maak er een kunstwerk van en combineer veel kleur en textuur. Kost een beetje tijd, maar dan heb je ook wat.

Kijk hier voor inspiratie.

3. Laat ze helpen

Betrek je kind bij het samenstellen van de trommel door telkens 2 of 3 (gezonde) opties te bieden. Geef de keuze tussen een boterham of cracker, of een peer of banaan. Laat je kind vervolgens helpen met snijden en om alle gekozen items in de broodtrommel te stoppen. Dit geeft hem of haar zelfvertrouwen en een trots gevoel.

4. Lunchen met restjes

Weggooien = zonde, dus kunnen de restjes van gisteravond mee in de broodtrommel. Al zal dat je met pizza meer in dank worden afgenomen dan met dat stamppotje met die groene dingetjes erin. Vergeet hierbij geen bestek mee te geven, bij voorkeur weer BPA vrij.

Lees ook: ‘12 lifehacks om jouw groente en fruit nooit meer te hoeven weggooien’

5. Doe’s lief

Voeg een klein lief briefje toe aan de broodtrommel om je kind een fijne lunch of succes bij een toets te wensen. Tip van Pieter voor de allerkleinsten: teken een gezichtje op een banaan. Glimlach gegarandeerd!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment