5 keer koffiedik hergebruiken

5 keer koffiedik hergebruiken

Voor een circulaire keuken geven wij vijf lifehacks voor koffiedik. Zo belandt jouw koffiedik niet zomaar in de prullenbak. Dat is lekker. Want wist jij dat we gemiddeld 8,4 kg(!) koffie per persoon per jaar drinken? Dat zijn 24 medium potten gemalen koffie. Daarmee staat Nederland in de top vijf grootste koffiedrinkers ter wereld. Niet gek, want voor velen van ons is koffiedrinken een vast ritueel van de dag. Maar wat doe je met al dat koffiedik?

Koffiedik voedt je buitenplanten

Buitenplanten die een lichtzure bodem beminnen, vinden koffiedik een feestje. Denk aan de vlinderstruik, de magnolia en het Kaaps viooltje. Composteer eerst het koffiedik. Dat is de gouden tip. Composteren kan op een composthoop of wormentoren.

Koffiedik bestrijdt luchtjes

Door de bereiding van eten blijft de geur soms aan je handen kleven. Je wast je handen, maar de handzeep is niet sterk genoeg. Koffiedik is dat wel. Neem wat koffiedik en wrijf het over je handen. Door de wrijving komen oliën vrij die het luchtje overnemen. Spoel daarna je handen af onder de kraan. Naast je handen heeft de koelkast ook weleens last van sterke luchtjes. Zet dan een bakje koffiedik in de koelkast. Et voilà, weg zijn de luchtjes!

Koffiedik tegen slakken & katten

De buurtkat loopt een blokje om via jouw kleurrijke bloemenstek en de slakken eten hun buikjes rond in jouw rijk gevulde moestuin. Dierenvriend of niet, onverwachts bezoek komt niet altijd uit. Strooi eens wat koffiedik in je tuin. Zo verzoek je op een diervriendelijke manier of deze buurtbewoners wegblijven.

Koffiedik en aangekoekte pannen

Iedereen heeft weleens iets laten aanbranden. Je baalt van het aangebrande eten, maar je krijgt ook de pan slecht schoon. Breng een beetje koffiedik aan op je spons en wrijf de pan goed in. Spoel het vervolgens af met water. Je keukengerei is weer piekfijn schoon.

Koffiedik als natuurlijke scrub

We zijn ermee bekend: dure cosmetische producten die ook nog eens onnatuurlijke ingrediënten bevatten of op dieren zijn getest. Vergeet deze producten en ga aan de slag met koffiedik. In een paar minuten heb je een natuurlijke scrub voor je huid. Voeg simpelweg wat suiker en olie toe en wrijf over je lichaam. Door de wrijving komen oliën vrij die gezond zijn voor je huid. Lekker en simpel, toch?

Meer over koffie?

We hebben bij Pieter Pot verschillende soorten koffie in huis. Ga voor onze Maya koffiebonen of de gemalen variant. Dit is een zeer smaakvolle en gebalanceerde basis koffie om de hele dag van te genieten. Ga je liever voor een volle, krachtige espresso met een mooi Italiaans temperament zonder bittertje op het eind? Kies dan voor onze Italiaanse espressobonen. Voor een koffie met een volle, rijke body zijn de Colombiaanse koffiebonen een aanrader. Deze Colombiaanse koffie heeft een prachtige balans tussen rijke chocolade tonen en een vleugje karamel en marsepein. Je vindt ook een milde, aangename frisheid van mandarijn terug in deze koffie. Keuze genoeg. Dat is lekker!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment