Het soepseizoen is aangebroken. Er is niks lekkerder dan een winterse dag af te sluiten met een warme kop pompoensoep. En niet zomaar een soepje, doordat de pompoen geroosterd is komen er nóg meer smaken vrij en zal jij extra genieten van deze heerlijke, maar simpele maaltijd.
Allergenen: geen
Voor 4 personen
50 minuten
Dit heb je nodig
Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
- 1 bio oranje pompoen, in stukken gesneden en pitten bewaard
- 2 knoflooktenen, gepeld
- 1 ui, in kwarten
- 2 el olijfolie
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl chilivlokken
- 500 ml groentebouillon
- 0,25 tl chilivlokken
- 0,25 tl paprikapoeder
- peperen zout
- 1 el gedroogde oregano
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Halveer en snijd de pompoen in middelgrote stukken. Gooi de pitten niet weg, maar was deze even af en leg ze apart.
- Meng de pompoen, knoflooktenen, ui, 2 el olijfolie, kerriepoeder, chilivlokken en de gedroogde oregano in een grote ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout.
- Rooster de groenten 30 minuten in de oven, of tot de pompoen zacht genoeg is. Schep de groenten tussendoor om.
- Bekleed, als de groenten halverwege zijn, een bakplaat met bakpapier. Meng de pompoenpitten met wat olijfolie, chilipoeder, paprikapoeder en wat zout. Spreid ze uit over de bakplaat en rooster ze voor 10-15 minuten mee.
- Doe de inhoud van de ovenschaal in een soeppan.
- Voeg de groentebouillon toe en pureer de groenten met een staafmixer glad.
- Schep de soep in 4 soepkommen en strooi er de pompoenpitten over
Dat wordt een potje genieten!