Hoe komen producten binnen bij Pieter Pot?

Hoe komen producten binnen bij Pieter Pot?

Heb je je ook altijd al afgevraagd hoe de producten eigenlijk binnen komen voordat ze in een glazen pot worden gevuld? We vertellen je hieronder graag hoe alle producten bij Pieter Pot worden aangeleverd en hoe we hiermee samen impact maken.

Bulkaanlevering

De meeste producten van Pieter Pot komen in bulk binnen. De olijfolie komt bijvoorbeeld in vaten van 1000 liter die terug gaan naar de leverancier om opnieuw te worden gevuld. Kraft Heinz, één van de grootste voedingsmiddelen- en dranken bedrijven ter wereld, heeft speciaal voor ons haar verpakkings- en leveringsketen van De Ruyter Hagelslag en Brinta aangepast. Zij leveren de producten nu in enorme bigbags van 600 en 300 kg. Per big bag worden zo 1538 hagelslag verpakkingen en 600 havermout verpakkingen bespaard.

De sociale werkplaatsen

Sinds eind 2019 werken we samen met sociale werkplaatsen. Hier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leren en werken. Want wat is er mooier dan waardevol werk creëren. Bij de sociale werkplaatsen Stroomopwaarts in Schiedam en Orionis uit Vlissingen komen de producten in bulk binnen. De producten worden netjes afgewogen en de Pieter Potjes worden vervolgens met de hand gevuld. Ook worden de productetiketten geprint en op de deksel geplakt.

Sommige producten zijn moeilijker te vullen dan de andere. Zo is het bijvoorbeeld uitdagend om de potjes met mayonaise en stroop met de hand te vullen. In die gevallen is het eigenlijk beter dat een leverancier dat zelf doet.

Systeemverandering

Gelukkig hebben we al meerdere producenten weten te overtuigen om hun proces aan te passen aan het circulaire systeem. Zo wordt de pindakaas van Bas Boer Noten, chocoladepasta van Klafa en de jams van de Laarhoeve direct gevuld bij de leverancier/producent. Ook worden alle producten van IDorganics allemaal direct afgevuld. Doordat transport en bulkverpakkingen dan niet meer nodig is, besparen we nog meer CO2 uitstoot. Hierdoor wordt een Pieter Pot bestelling nóg duurzamer.

Naast dat je met je Pieter Pot bestelling (plastic) verpakkingsafval bespaart, maak je ook impact op nog een hoger niveau namelijk: systeemverandering!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment