Investeren in statiegeld

Investeren in statiegeld

Het statiegeldsysteem is zo oud als de melkboer. Diezelfde melkboer was voor Pieter Pot de inspiratiebron voor het mogelijk maken van verpakkingsvrije boodschappen. Onze potten staan dus niet alleen supercool in je keuken, ook maken ze Pieter Pot circulair.

Duurzaamheid en gemak

Toen Jouri en Martijn het Pieter Pot concept uitdachten, kraakten hun breinen over twee belangrijke punten: duurzaamheid én gemak. Gaan we eenmalig potten leveren en navullingen toesturen en die vervolgens weer navullen? Nee, dat is niet de oplossing. Dat zijn veel stappen en daarnaast moeten we de voedselveiligheid waarborgen. Producten thuisbezorgen in een hervulbare verpakking bleek de oplossing.

Circulair door statiegeldsysteem

De eerste pilots leverden Jouri en Martijn de gevulde weckpotten aan huis zonder vraag naar borg. Al gauw merkten zij op dat er potten achterbleven en nieuwe potten nodig waren. Daar moest een oplossing voor komen. Een Engelse vriend vertelde dat de melkboer in Engeland weer helemaal terugkomt. Daarmee was het idee voor het doorvoeren van het statiegeldsysteem geboren.

Hoe het werkt

Als je bij ons verpakkingsvrije boodschappen doet, betaal je €2,- statiegeld: per pot, fles en het totaal aantal tassen. “Hoe komen jullie bij die €2,-?” hoor ik je denken. Dit zijn onze onkosten. Als je de potten weer terug inlevert, krijg je jouw statiegeldtegoed weer teruggestort op jouw account. Nog even over het retourneren: Als je de potten terug inlevert bij de levering van een nieuwe bestelling, rekenen wij €1,- retourkosten. Deze trekken wij af van jouw statiegeldtegoed. Jouw statiegeldtegoed staat vanaf jouw derde bestelling direct voor je klaar, zodat je de volgende bestelling kan plaatsen. Spectaculair circulair!

Duurzame investering

Bij de eerste twee bestellingen investeer je dus in jouw verpakkingsvrije boodschappen. Twee bestellingen? Ja, dat is even een doordenkertje. Bij jouw eerste bestelling leg je statiegeld in. Vervolgens zijn jouw potten leeg. Je bestelt opnieuw verpakkingsvrije boodschappen. Bij deze bestelling leg je nogmaals statiegeld in, alleen heb jij jouw vorige statiegeld nog niet terugontvangen. Jouw lege potten zijn namelijk nog niet opgehaald. Het ophalen van jouw tas gevuld met lege potten gebeurt bij de levering van jouw tweede bestelling. Onthoud dus dat er een mini ‘investering’ nodig is voor jouw verpakkingsvrije boodschappen. Gemiddeld plaatsen onze klanten zo’n 12 tot 17 producten in hun eerste bestelling. Jouw investering bedraagt bij 12 producten met de tassen meegerekend zo'n €26,-. Vanaf je derde bestelling staat het statiegeldtegoed voor je klaar en voelen een deel van je boodschappen ‘gratis’. Dat is lekker!

Melkboer, bedankt!

Door onze herbruikbare potten en het statiegeldsysteem, blijft de melkboer in ons voortbestaan. Het is mooi dat ook jullie achter dit principe staan. Zo deelt Marit Aafke, een trouwe klant, met ons: “Nog maar twee generaties geleden bezorgde mijn opa zuivel in glazen flessen en potten in het dorp. De lege flessen werden meegenomen en de volle bij de deur achtergelaten. Eens per maand werd de rekening geïnd. Bijzonder dat dit principe weer terugkeert”.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment