vijf tips voor het gebruik van baking soda

5 baking soda tips. Wat kan je er eigenlijk niet mee?

Iedereen heeft het wel ergens in huis liggen: baking soda. Een ontzettend handig middel met eindeloos veel opties. Zo kan je het gebruiken om een cake mee te bakken, maar ook om je bloemen langer mooi houden.🌸 Benieuwd wat je er nog meer mee kan? Hier nog een paar ideeën:

Vind jij het ook altijd zo zonde als je bloemen snel niet meer mooi zijn? Met een kleine theelepel baking soda in het water zorg je ervoor dat je boeket langer mooi blijft.

Is je deodorant op en heb je echt even geen tijd om nieuwe te kopen? Smeer wat baking soda onder je oksel en je hebt een natuurlijke deodorant. Snel en ook nog duurzaam. Ook heb je verschillende recepten om deodorant te maken met baking soda. Hier een voorbeeld met maïzena, kokosolie, amandelolie en natuurlijk bakingsoda.

Meng 8 eetlepels maïzena en 8 eetlepels baking soda door elkaar. Smelt dan je kokosolie. Het hoeft niet helemaal vloeibaar te zijn, maar hoe zachter, hoe beter het mengt. Voeg dan 3 eetlepels amandelolie en de kokosolie aan het baking soda-mengsel. Even roeren en laten opstijven en klaar.

Nieuwe shampoo nodig? Baking soda is there to rescue you! Met een eetlepel baking soda en een beetje water heb je een super goedkope, milieuvriendelijke shampoo.

Met baking soda zijn al je witte sokken straks weer net zo wit als toen je ze kocht. Voeg een paar eetlepels toe aan je wasmiddel en je was is weer zo goed als nieuw. Je kan ook vlekken aanstippen: wrijf de baking soda goed in en laat het een uurtje liggen. Hierna was je het weer in de wasmachine.

Zelfs bij een droge huid in desperate need voor een gezichtsscrub kan je gebruik maken van baking soda. Meng drie delen baking soda met één deel water door elkaar. Breng dit aan op je gezicht en reinig het hierna met water.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment