4 tips voor afvallen

4 tips voor afvallen

Ja, je leest het goed: afvallen! Jaarlijks gooit een huishouden in Nederland zo’n 3.300 plastic verpakkingen weg. Een potje zonde als je het ons vraagt. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om te minderen en daarom hebben we 4 tips voor je op een rijtje gezet. Dat is lekker!

1. Recycle: kleding ruilen

Naast papier en glas kan je nog veel meer recyclen, bijvoorbeeld de kleding die je draagt. Nieuwe kleren hebben een hoge CO2 uitstoot en er is een makkelijk alternatief: tweedehands kleding. De leukste manier om aan tweedehands kleding te komen is door kleding met de mensen uit je omgeving te ruilen. Je vrienden ervaren jouw tweedehandskleren als nieuw én je krijgt er zelf ook leuke kleren voor terug. Maar wees ook creatief: houd bijvoorbeeld een story sale op Instagram met de kleding die je niet meer draagt. Zo verdien je er ook nog wat aan!

2. Upcycle: maak er zelf iets moois van

Je hoeft wegwerpverpakkingen niet weg te gooien, je kunt er ook iets moois van maken. Wat dacht je van bloemenvaasjes van lege flessen, kweekpotjes van oude kranten, een slinger van oud textiel, lampions van blikjes of speelgoed van kleurrijke plastic flessen? Wij kregen laatst zelfs de tip van Zero Waste Nederland dat je vuilniszakken kan maken van oude kranten. Kijk hier maar eens. Dus echt álles kan, je kunt het zo gek niet bedenken!

3. Reduceer: koop onverpakte groente en fruit

Plastic verpakkingen om je groente & fruit zijn toch nergens voor nodig? Kies voor losse groente zonder verpakking in plaats van voorgesneden groente in een plastic verpakking. Op de markt zijn alle groenten onverpakt, misschien is er zelfs wel een boeren markt bij jou in de buurt! Ga daar eens gezellig langs en stopt je groente en fruit super gemakkelijk in een herbruikbare zak die je overal zonder moeite mee naartoe neemt.

4. Hergebruik: kies voor statiegeld

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment