Bijenwasdoekjes als duurzaam alternatief voor plastic zakjes

Bijenwasdoekjes, de nieuwe plastic zakjes?

Bijenwasdoekjes zijn het nieuwe duurzame alternatief voor plastic zakjes en folie ūüźĚ. Maar wat is een bijenwasdoekje eigenlijk? En waarom zou je dit toffe alternatief moeten gebruiken? Wij leggen het je uit!

Wat is het?

Een bijenwasdoek is een katoenen doek gemaakt van bijenwas en jojoba-olie. De doek is vettig en heeft hierdoor een conserverende werking. Je kan hem dus gebruiken om bijvoorbeeld je eten vers te houden. Een plastic zakje gooi je na één keer gebruiken vaak al weg, dit werkt natuurlijk niet echt in het voordeel van het milieu en vergroot de plastic soep. Een bijenwasdoekje gaat gemiddeld een jaar mee.

Hoe te gebruiken?

Het gebruik van een bijenwasdoekje is ontzettend makkelijk. Als eerst gebruik je de warmte van je handen om je bijenwasdoek soepel te maken, verpak hierna je eten met het doekje zodat je het in je tas kan stoppen of wilt bewaren in de vriezer.


Na het gebruiken van je bijenwasdoek spoel je hem goed af met koud water en laat hem drogen, hierna is die weer zo goed als nieuw en kan je hem weer gebruiken! Let wel op dat je geen warm water gebruikt, hiervan smelt de bijenwas.

Waarom geen plastic zakje?

Bijenwasdoekjes zijn herbruikbaar waardoor je ze dus niet na één keer gebruiken weg hoeft te gooien, zo verkleinen we samen het plastic gebruik. Naast het duurzame aspect van bijenwasdoekjes heeft het nog meer voordelen tegenover plastic zakjes en folie.


Super sterk

Je hebt vast wel een geplette broodjes gehad in je tas? Of een geplette banaan? Met bijenwasdoekjes heb je dit probleem niet meer, ze zijn namelijk veel sterker dan folie of plastic zakjes.

Goede vorm

Dankzij het laagje bijenwas zijn de doekjes super flexibel en blijven ze ook in de vorm hoe jij het maakt. Nooit meer problemen met een stukje folie die niet goed om je stukje kaas vouwt. En om het nog beter te maken, de bijenwasdoekjes zijn waterdichtūüí¶.

Meer eten bewaren

In de bijenwasdoekjes kan je dus van alles bewaren waardoor je ook minder weg hoeft te gooien. Heb je restjes over? Pak je doekje erbij en vouw je restjes. Je gooit dus minder weg en houdt meer over! Hoef je ook nog eens minder vaak boodschappen te doen.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x ‚ā¨29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment