Pinda’s worden in veel Zuidoost-Aziatische keukens gebruikt, en dan vooral in de Maleisische en Indonesische. Deze pindanoedels zijn romig, stevig en vol van smaak, met een fijne, frisse kick van de zoetzure komkommer.
Allergenen: Gluten, pinda, soja
Voor 4 personen
30 minuten
Dit heb je nodig
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.
- 1 komkommer, in dunne plakjes
- 250 ml rijstazijn
- 100 g pindakaas
- 30 ml sojasaus
- 20 g sambal oelek
- 360 g noedels
- 2 el kokosolie
- 400 g stevige tofu, uitgelekt en in blokjes
- 2 aubergines, in blokjes
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- 100 g geroosterde pinda’s, grof gehakt
Zo maak je het
- Meng de komkommer met 200 ml rijstazijn in een kom. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Meng de overige rijstazijn met de pindakaas, sojasaus en sambal oelek met 2 eetlepels warm water in een kommetje.
- Dan breng je ruim gezouten water in een pan aan de kook. Hierin kook je de noedels in 14 minuten gaar. Giet daarna af en doe terug in de pan.
- Verhit ondertussen de kokosolie in een wok op hoog vuur. Voeg de tofu toe en bak deze 10 minuten. Draai de tofu trouwens niet te vaak om, maar geef het de tijd om goudbruin en knapperig te worden. Voeg de aubergine toe en bak 10 minuten mee.
- Roer de pindasaus door de noedels. Verdeel de noedels, de aubergine en de tofu over 4 diepe borden en garneer met de lente-uitjes en de pinda’s. Serveer met de zoetzure komkommer.
Tip: Eten er (kleine) kinderen mee? Voeg de sambal dan niet toe aan de pindasaus, maar zet het tijdens het eten op tafel zodat iedereen naar smaak wat sambal kan toevoegen.
Eet smakelijk!