Symposium 'Plastic What else?'

Maandagavond 3 februari, tijdens de week van de Circulaire economie, was Pieter Pot één van de sprekers op het symposium ‘Plastic, what else?’. Deze avond organiseerde we samen met 6 studenten van Future Planet Studies van de Universiteit van Amsterdam. Er werd stilgestaan bij de keerzijde van het wondermateriaal plastic.

By The Oceans We Unite liet zien welke impact plastic heeft op de natuur en vooral welke hoeveelheden plastic er in diverse wateren wordt gevonden. Daarnaast vertelden verschillende bedrijven als Unilever en Campina wat zij doen om hun verpakkingen te verduurzamen. De oprichter van Zero Waste Nederland liet zien op welke manier zij en ook wij zero waste kunnen leven. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vertelde over de stappen die door de overheid worden genomen om het ‘plastic probleem’ aan te pakken. Alle sprekers waren overtuigd van het feit dat onze economie en verpakkingen niet alleen recyclebaar moeten zijn, maar ook circulair. Het concept van Pieter Pot sloot daar uitstekend bij aan. Wij bieden een oplossing om plastic verpakkingen van etenswaren helemaal uit de weg te gaan: glazen potten als circulaire verpakking!

Door verschillende sprekers werd duidelijk gemaakt dat ook jouw consumentengedrag en omgang met plastic verpakkingen enorm kan bijdragen aan de reductie van het ‘plastic probleem’! Door de sprekers zijn verschillende tips gegeven die je kunt gebruiken. We hebben hieronder wat van die tips voor je op een rijtje gezet.

  • Neem zelf herbruikbare zakjes mee naar markt/supermarkt voor groente, fruit en broodjes
  • Hergebruik of laat apparaten en voorwerpen maken die je normaal gesproken zou weggooien en opnieuw zou kopen
  • Koop tweedehands gebruiksartikelen en kleding. Wat je niet nieuw koopt hoeft niet geproduceerd te worden
  • Koop alleen producten die je écht nodig hebt
  • Maak meer zelf!
  • Lees ook de blog ‘goede voornemens en doelen voor 2020’, waarin tips worden gegeven om van je gedrag een duurzame gewoonte te maken

Verschillende duurzame bedrijven die aanwezig waren op symposium zetten we op een rij voor je, zodat jij alvast wat adresjes hebt waar je heen kunt als jij je wilt inzetten voor de duurzame wereld van morgen.
  • Plastic Free Amsterdam
  • Little Plant Pantry
  • Zustainabox
  • DIY soap

De Studenten van de Universiteit van Amsterdam en Jouri één van de oprichters van Pieter Pot.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment