Nieuwe naam, zelfde pot

Zoals je kunt zien, hebben we een nieuwe identiteit! Een nieuwe naam met een nieuwe visuele stijl. Maar waarom eigenlijk? Dat leggen we graag uit!

De naam PuurBezorgd

De naam puurbezorgd was eigenlijk een overblijfsel van een studentenproject waaruit dit idee is ontstaan. De naam verwoorde zo letterlijk mogelijk wat we probeerden te testen in de markt. Het was niet de bedoeling deze naam aan te houden, aangezien uit ons consumentenonderzoek bleek dat deze naam voor sommigen enigszins ‘activitistisch’ overkwam. Ons doel is echter om een zo breed mogelijke consumentengroep aan te spreken, om hiermee een zo’n groot mogelijke impact te maken.

Pieter Pot, een nieuwe naam

Om tot een nieuwe naam te komen, hebben we een aantal brainstormsessies gedaan met ontwerpers, een copywriter en een bedrijf dat gespecialiseerd is in merknaamontwikkeling (en ook bedrijfsnamen als Senseo, Thalys, Essent, DigiD, wisselgesprek en Schuddebuikjes heeft bedacht). Na honderden namen en vele selectie rondes, kwam Pieter Pot duidelijk als winnaar naar voren. Deze naam verbeeld de luchtigheid die we willen uitstralen, de vrolijkheid en de personificatie van onze dienst. Wij geloven dat verpakkingsvrije boodschappen niet moeilijk of serieus hoeft te zijn. De naam hint natuurlijk naar de kinderserie ‘Pieter Post’. Het verband met ons concept zit hem in de bezorging, maar nu in potten. Kortom: Een vrolijke en speelse naam, omdat verpakkingsvrij boodschappen doen vooral lekker is!

Pieter Pot, een nieuwe visuele stijl

Om tot een nieuwe stijl te komen, zijn een aantal grafisch ontwerpers aan de slag gegaan. De huisstijl komt voort uit de pot waarin grafische elementen en de typografie de inhoud vormen. De driehoek, cirkel, pentagon, vierkant en halve cirkel, ze zijn de abstracte representatie van al het lekkers wat in pot bezorgd wordt. Omdat deze pot natuurlijk altijd anders gevuld is, is de stijl dat ook. Het dynamische ontwerp en de verschillende vrolijke kleuren zorgen ervoor dat Pieter je blijft verrassen en verpakkingsvrij boodschappen doen een feestje is.

Dit is Pieter Pot

Pieter is oprecht en joviaal. Jong van geest en met een frisse blik op de toekomst. Hij stroopt graag de mouwen op, want Pieter staat ergens voor en dat mag iedereen weten. Zijn sterke principes zijn daarom verpakt in een energieke, vrolijke boodschap, die hij met zijn visuele verschijning en zijn woorden uitdraagt. Pieter Pot straalt plezier uit, dat motiveert om samen van het leven een feestje te maken.

We hopen dat jullie de nieuwe identiteit net zo lekker vinden als wij!

Met onverpotte groetjes,

Martijn en Jouri

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment