Samenwerking PostNL Food

We schreeuwen het al een tijdje van de daken: "Pieter Pot gaat landelijk bezorgen vanaf april!" Vanaf dat moment vliegen de Startpakketten en Startbonnen de deur uit en staan wij in de startblokken om in heel Nederland te kunnen bezorgen. Omdat wij ons volledig willen richten op het verpakkingsvrije proces van al onze producten hebben we besloten om de bezorging hiervan uit te besteden. Er zijn gesprekken gevoerd met verschillende partijen en er is nagedacht over wie de meeste geschikte kandidaat hiervoor zou zijn. Hieronder leggen we je graag uit waarom we uiteindelijk voor PostNL Food hebben gekozen.

Ons eerste idee was een samenwerking met Cycloon Fietskoerier.nl. Zij zouden dan de boodschappen in de grote steden met de bakfiets gaan bezorgen. Daarnaast zou PostNL de verpakkingsvrije boodschappen buiten de steden bezorgen. Deze uitwerking zagen wij wel zitten, maar uit de gesprekken bleek dat er toch geen samenwerking in zat. Zij hebben op dit moment al heel veel werk en onze potten erbij bezorgen gaat helaas niet lukken. Omdat er geen andere landelijke fietsbezorgdienst is hebben we besloten dat PostNL Food op dit moment de meeste geschikte kandidaat is en vanaf april alle verpakkingsvrije boodschappen thuis gaat bezorgen.

In de logistieke en transportsector is PostNL namelijk één van de meest duurzame bedrijven ter wereld. In de steden bezorgen zij met de bakfiets en daarbuiten al gedeeltelijk met elektrische busjes. Helaas bezorgen ze op dit moment ook nog met niet-elektrische busjes.

Omdat het hele idee van Pieter Pot is om circulair te ondernemen, en hiermee de CO2 voetafdruk van het boodschappen doen te verlagen, hebben we een extern bureau een berekening laten maken of dit nog wel het geval is als we jouw boodschappen laten bezorgen met niet-elektrische busjes. Gelukkig kregen we goed nieuws! Uit het onderzoek bleek dat de CO2 voetafdruk nog steeds lager is als je je boodschappen verpakkingsvrij laat thuisbezorgen met een niet-elektrisch busje dan wanneer je je boodschappen verpakt in plastic koopt.

Daarnaast heeft PostNL een speciale voedselbezorgdienst, PostNL Food. Zij hebben al veel ervaring opgedaan met het bezorgen van voedsel. We zijn ook overeen gekomen dat zij bij de deur jouw nieuwe verpakkingsvrije boodschappen bezorgen en daarna de tas met lege potten weer mee retour nemen. Deze komen dan weer bij de sociale werkplaats Stroomopwaarts terecht. Zij zullen ze wassen en weer opnieuw vullen en zo is de cirkel weer rond.

Door de samenwerking met PostNL Food zijn wij ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen bereiken en hierdoor dus veel impact kunnen maken. We draaien op dit moment al proef in Rotterdam, zodat we daarna landelijk alle verpakkingsvrije boodschappen kunnen leveren.

Heb je al een startpakket gekocht en wil je meer weten over wanneer we je startpakket komen bezorgen? Of heb je een startbon gekocht en wil je weten wanneer je kunt starten met bestellen? Dat begrijpen we. Alleen weten wij de precieze datum ook nog niet precies. We zullen, zodra we het weten, je via de email op de hoogte brengen!

Hier kun je nog wat meer informatie lezen over PostNL.

Heb je nog geen startplek bemachtigd? Dat kan nu nog door een startpakket of startbon te kopen. Lees hier wat jij kan doen!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment