Achter de Schermen bij leverancier... Yverde

Achter de Schermen bij leverancier... Yverde

Dól zijn we erop, de verse eitjes bij Pieter Pot. Maar waar halen wij ze dan vandaan, horen we je denken? Dat is geen kwestie van kip of ei, maar een ritje naar het Limburgse Ysselsteyn. Daar staat namelijk de duurzame pluimveehouderij van Styn Cleassens en Peter Janssen: Yverde.

Wait, what: groene eieren?

De Ysselsteynse Styn en Peter groeiden beiden op op de pluimveehouderij van hun ouders. Allebei zagen ze de markt veranderen en de vraag naar duurzame eieren groeien. Gesteund door de maatschappelijke opinie over voedselproductie sloegen ze de handen ineen. Yverde was geboren: Ysselsteynse (Y) ‘groene’ (verde) eieren. En dat levert jouw kiplekkere, duurzame eitjes op.

Korte keten

We kiezen al onze leveranciers natuurlijk zorgvuldig bij Pieter Pot. Met Yverde zijn we (onder andere) zo blij, omdat we met hen samen een korte keten kunnen realiseren. Dus, op dag één worden de eieren in Limburg geraapt en opgehaald. Op dag twee worden ze gesorteerd en verpakt. En op de derde dag hebben wij de eieren al in huis en zijn ze klaar om bij jou te bezorgen. Daarnaast vinden we het prettig dat we met Yverde precies weten waar onze eieren vandaan komen en hoe de kippen er daar bijlopen.

Lekker scharrelen

De dames van Yverde zijn namelijk echte vrije uitloopkippen. Dat betekent dat ze zelf mogen bepalen of ze binnen of buiten rondscharrelen. De moderne stallen beschikken ook over een wintertuin en een scharrelweide van 21 hectare. Niet verkeerd, toch? Omdat er zoveel aandacht voor het welzijn van de kippen is, zijn de leghennen bovendien duurzaam gecertificeerd (kijk hier maar, dit zijn al hun certificaten).

Nog even over de verpakking

Eieren bezorgen we natuurlijk niet in een glazen pot. Wel leveren we ze in kartonnen doosjes van gerecycled materiaal. De papiervezels in de pulp waarvan de dozen gemaakt worden kunnen zo’n zeven keer worden hergebruikt. Daarna wordt de vezel te slap, maar kan die nog prima gebruikt worden voor bijvoorbeeld wc-papier. Een herbruikbaar alternatief voor dit eierdoosje hebben we op dit moment nog niet, maar we werken samen met Yverde aan een herbruikbare oplossing.

Trek gekregen in een kakelvers, duurzaam eitje? Je bestelt ze hier.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment