Verrassende variaties van Barbara

Even voorstellen…

Barbara Beckers

Mijn naam is Barbara Beckers. Ik heb beroepshalve maar vrij weinig met koken en eten te maken. Het is vooral een uit de hand gelopen hobby. Ik ben technisch vertaler van beroep, maar ik heb daarnaast ruim tien kookboeken vertaald en één zelf geschreven. In mijn boekenkast – overal in huis, trouwens – liggen letterlijk honderden kookboeken en stapels knipsels. Deze vormen de inspiratiebron van mijn recepten.

Ik vind eten niet alleen lekker, maar ik vind het ook interessant om te weten waar het vandaan komt, hoe iets groeit, wat het met je doet, waarom en wanneer mensen iets eten, wat mensen over de grens eten enzovoort. Ik ben geen vegetariër, maar eet maar heel beperkt vlees. Dit vanuit milieu-overwegingen. Ik vind vlees te lekker om het helemaal niet meer te eten.

De laatste maanden heb ik me gestort op zero waste, en zodoende ben ik – waarschijnlijk net als jullie – terechtgekomen op de website van Puur Bezorgd.

Zoals gezegd, heb ik eerder een kookboekje geschreven (Van colakip tot stressballen) en een tweede boekje zat in de digitale pen. Het kwam er echter niet van om het te voltooien. Ik heb het gewoon te druk met mijn ‘echte’ werk. Maar door met enige regelmaat recepten te maken voor Puur Bezorgd, kan ik hier mijn culinaire ei wel kwijt.

In deze rubriek vinden jullie regelmatig nieuwe recepten die vrij eenvoudig te maken zijn met – uiteraard –producten die verkrijgbaar zijn via Puur Bezorgd.

Omdat ik probeer zoveel mogelijk zonder (plastic) verpakking te kopen en met zo weinig mogelijk afval te koken, heb ik mijn koop- en kookgewoonten de afgelopen maanden enigszins moeten aanpassen.

De uitgangspunten voor deze recepten zijn dan ook:

  • De gerechten moeten uiteraard lekker zijn. Het liefst een beetje apart, spannend.
  • Je hoeft geen culinair wonder te zijn om ze te maken.
  • De ingrediënten die je nodig hebt, moet je vrij eenvoudig zonder plastic verpakking kunnen krijgen.

Veel ingedriënten zijn verkrijgbaar via Puur Bezorgd, voor verse groenten en fruit kun je terecht op de markt, in de groentenwinkel en steeds vaker ook in de supermarkt. De echte 'die hard' gaat met zijn eigen schaaltje of bakje naar de slager of visboer. Er zijn ook tal van bedrijven die zich toeleggen op eerlijk vlees. Het internet is een bron van informatie. Voor brood heb je leuke katoenen broodzakken of je bakt je eigen brood. Boter, melk en andere zuivelproducten zijn wat lastiger om zonder of in glazen verpakking te kopen. Voor kaas ga ik ook met mijn eigen bakjes of een theedoek/bijenwasdoek naar de kaasboer.

De meeste recepten zijn vegetarisch, maar echt niet allemaal. Ik geef zo mogelijk vegetarische alternatieven.

Bij een aantal recepten probeer ik een stapje verder te gaan en aan te geven waar je restjes kunt opmaken of ingrediënten zelf kunt maken. Op een gegeven moment ga je gewoon op een andere manier denken. Twee keer denken voor je iets weggooit.

Nog even dit…. Ik ben geen kok, geen voedingsdeskundige en geen milieugoeroe, en ik pretendeer dat ook niet te zijn. Ik ben een foodie die andere mensen graag enthousiasmeert over hoe je lekker en verantwoord kunt koken en eten.

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment