Supersimpele, overheerlijke pasta

Achtergrond

Dit is zo'n eerlijk WYSIWYG-gerecht – je ziet wat je krijgt en zo waanzinnig lekker. Het is niet vegetarisch. Sterker nog, ik kom altijd spek tekort.

Hou er rekening mee dat de tomaatjes een uur in de oven moeten.

Ingedriënten

Minstens 8 mooie, geurige tomaten, maar waarschijnlijk hou je met 12 tomaten ook niks over
3 teentjes knoflook
(verse) rozemarijn of tijm
minstens 8 el olijfolie
2 tl zout
2 tl suiker
versgemalen peper
150 g verse spinazie
200 g ontbijtspek in plakjes
500 g spaghetti
parmezaanse kaas of pecorino voor erbij

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven op het bakblik. Leg ze dicht tegen elkaar en maak gerust wat meer, want ze zijn heerlijk.
  3. Meng de olijfolie met het knoflook en de rozemarijn of de tijm en peper en verdeel dit over de tomaten. Bestrooi met suiker, zout en grofgemalen peper. Plaats het bakblik een uur in de oven. Langer mag ook.
  4. Bak de plakjes spek in een koekenpan krokant tot al het vet eruit gebakken is. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Je kunt het spekvet afgieten en bewaren (zie Restjes). Verkruimel het spek wanneer het helemaal is afgekoeld.
  5. Wanneer de tomaatjes zo ongeveer klaar zijn, kook je de spaghetti al dente.
  6. Zet de gewassen spinazie, afgegoten spaghetti, spekkruimels, de tomaatjes in aparte kommen op tafel. Zet het stuk kaas er op een bordje met een rasp naast. Eerst een laagje spinazie, daaroverheen de pasta, de tomaatjes ernaast en de spekkruimels met wat kaas eroverheen. Succes verzekerd!

Restjes?

Je kunt het spekvet bijvoorbeeld gebruiken om aardappeltjes in te bakken en je kunt er ook broodbeleg van maken. Daarvoor meng je 2 delen spekvet met 1 deel stroop. Roer dit goed door elkaar en voeg een beetje zout toe.

Je kunt de spinazie eventueel vervangen door rucola. Verder zou ik er niet al te veel aan veranderen.

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment