Marokkaans lamsvlees

Recept voor zes personen

Ingrediënten:

lamsvlees voor zes personen, een bout, dikke karbonaden, het maakt niet zoveel uit.
3 of 4 el ras el hanout (verkrijgbaar in Marokkaanse winkel)
2 dl water
flinke scheut olijfolie
4 el honing
50 g rozijnen
50 g amandelen
(Marokkaans) brood om te serveren
peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 ° Wrijf het vlees met je handen grondig in met ras el hanout en leg het in een gietijzeren ovenschaal of tajine (de schaal moet straks op het vuur kunnen staan).
  2. Voeg het water, de olie en de honing toe. Dek goed af en zet de schaal drie tot vier uur (jawel) in de oven. Ideaal dus als je graag met een gerust hart bij je gasten wil zitten zonder bang te zijn dat er iets fout gaat.
  3. Rooster de amandelen alvast in een droge kokenpan goudbruin.
  4. Haal het vlees met een schuimspaan uit de ovenschaal of tajine en houd warm op een schaal die je straks op tafel kunt zetten. (Als je een tajine hebt, kun je het vlees weer terugdoen in de tajine; die is waarschijnlijk mooi genoeg om zo op tafel te zetten.) Verwijder zoveel mogelijk vet uit de saus en voeg de rozijnen toe. Plaats de pan op het vuur en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat iets inkoken en breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over het vlees en bestrooi met de geroosterde amandelen. Dien op met Turks brood of couscous.

Restjes?

Als je nog aardappelen hebt liggen, kun je die drie kwartier voor het einde van de baktijd - geschild en gewassen natuurlijk - rondom het vlees leggen. In dat geval hoef je er op het einde alleen de rozijnen doorheen te roeren en het gerecht te bestrooien met geroosterde amandelen.

Je kunt de rozijnen vervangen door gedroogde abrikozen of gedroogde pruimen (zonder pit).

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment