Dit is weer een recept dat niet echt heel conventioneel is. Je hoort de mandarijnen voor deze cake namelijk eerst te koken en daarna te pureren!
Ingrediënten
4 grote mandarijnen
250 g amandelmeel
220 g suiker
1 tl bakpoeder
5 à 6 eieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Boen de mandarijnen schoon en leg ze in een pan met water. Ze moeten helemaal onder staan.
- Kook ze 20 minuten en schep ze daarna met een schuimspaan uit de pan.
- Pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer. Kijk uit voor hete spetters!
- Voeg 220 g suiker, 1 tl bakpoeder en 5 à 6 eieren (afhankelijk van de grootte) toe en mix alles tot een egaal mengsel.
- Vet een groot cakeblik in – ik leg altijd nog een strookje bakpapier op de bodem – en schep het beslag in de vorm.
- Bak de cake in 1 uur gaar. Je controleert dit door er met een houten satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.