4 tips om makkelijk afval te verminderen

Wist je dat elk huishouden in Nederland jaarlijks zo’n 3.300 plastic verpakkingen weggooit, waarvan meer dan de helft voedselverpakkingen? Zonde en vaak ook onnodig. Daarom geven we je hieronder 4 tips om zelf afval te verminderen, want 'afvallen' is makkelijk en leuk!

1. Recycle: ruil kleren met je vrienden

Naast papier en glas kan je nog veel meer recyclen, bijvoorbeeld de kleding die je draagt. Nieuwe kleren hebben een hoge CO2 uitstoot, en er is een makkelijk alternatief: tweedehands kleding. De leukste manier om aan tweedehands kleding te komen is door kleding met je vrienden te ruilen. Je vrienden ervaren jouw tweedehandskleren als nieuw én je krijgt er zelf ook leuke kleren voor terug. Win-win dus!

2. Upcycle: maak er zelf iets moois van

Je hoeft wegwerpverpakkingen niet weg te gooien, je kunt er ook iets moois van maken. Wat dacht je van bloemvaasjes van lege flessen, kweekpotjes van oude kranten, een slinger van oud textiel, lampions van blikjes of speelgoed van kleurrijke plastic flessen? Alles kan, je kunt het zo gek niet bedenken!

3. Reduceer: koop onverpakte groente & fruit

Plastic verpakkingen om je groente & fruit zijn toch nergens voor nodig? Kies voor losse groente zonder verpakking in plaats van voorgesneden groente in een plastic verpakking, dat scheelt. Op de markt zijn alle groenten onverpakt, misschien is er zelfs wel een boeren markt bij jou in de buurt!

4. Hergebruik: kies voor statiegeld

Statiegeld is zo oud als de melkboer, en zorgt er voor dat verpakkingen keer op keer opnieuw worden gebruikt in plaats van weggegooid. Dat maakt herbruikbare verpakkingen in combinatie met statiegeld tot een duurzame keuze die echt impact maakt. Tijd voor een supermarkt die gebruik maakt van herbruikbare verpakkingen!

Ontdek Pieter Pot

Goed nieuws: Pieter Pot is de eerste verpakkingsvrije online supermarkt van Nederland. We verkopen al meer dan 350 verschillende producten in herbruikbare potten en flessen met statiegeld. Van pasta tot koekjes & olijfolie tot pindakaas. Deze potten staan niet alleen heel mooi in je keuken, maar we bezorgen ze aan huis en halen ze weer op. Dat doen we in heel Nederland, dus ook bij jou thuis.

Inmiddels hebben we op deze manier ook al meer dan 800.000 plastic wegwerpverpakkingen bespaard!

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment