Ingrediënten
150 g gepelde walnoten
175 g suiker
100 g boter op kamertemperatuur
1 staafje vanille
2 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 dl koude espresso
Bereiding
- Als je de espresso nog niet hebt gemaakt, doe je dat nu, zodat hij flink kan afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Houd een paar mooie walnoten apart en hak de rest met een groot mes in stukjes. Zet apart tot gebruik.
- Klop de suiker met de boter in de keukenmachine tot een zachtgeel mengsel.
- Voeg de eieren een voor een toe.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, afgewisseld met een scheutje espresso aan het eiermengsel toe tot alle koffie op is. Roer het merg uit het staafje vanille en een snufje zout erdoor.
- Schep de gehakte walnoten door het mengsel en giet het in een springvorm met een doorsnee van 20 cm. Garneer met de achtergehouden walnoten.
- Plaats de vorm circa 45 minuten in de oven.
Restjes?
Je kunt de vanille vervangen door vanillesuiker of -aroma – respectievelijk een zakje of 2 tl. Heb je geen espresso? Dan kun je natuurlijk ook oplosskoffie of gewone sterke koffie gebruiken.