Granola

Achtergrond

Dit is mijn favoriete versie van de granola, maar je kunt er in principe enorm mee variëren als je de verhoudingen maar enigszins aanhoudt. Ik heb het gewicht in gram aangegeven, ook voor de zonnebloemolie. Dat is het makkelijkst omdat je dan alles kunt 'doorwegen' op de weegschaal.

Ingedriënten

85 g vloeibare honing
55 g zonnebloemolie
95 g hazelnoten, grof gehakt
300 g havermout
50 geraspte kokos
100 g pompoenpitten
150 g cranberries

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °
  2. Meng alle ingrediënten, behalve de cranberries, in een grote kom en zorg dat de olie en honing goed zijn gemengd met de rest. Ik meng altijd eerst de honing met de olie en voeg daarna de droge producten toe.
  3. Verdeel de granola zo gelijkmatig mogelijk over een bakblik en plaats het 20 minuten in de oven. Roer halverwege om. Hou het wel in de gaten, want afhankelijk van je oven en of je bent uitgeschoten met de honing, kan het zijn dat het iets harder gaat dan verwacht.
  4. Laat afkoelen en meng de cranberry's erdoor. Je kunt dit mengsel echt weken bewaren, dus maak maar lekker veel!

Restjes?

Als je achter in je kast nog een stukje wit uitgeslagen chocolade vindt, kun je deze grof hakken en door de goed afgekoelde granola mengen. En onnodig te zeggen dat je ook andere noten of gemengde noten kunt gebruiken, de cranberry's door rozijnen of abrikozen kunt vervangen, enzovoort.

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment