Empeltre olijfolie

Zomerse inspiratie

Spaanse Empeltre olijfolie extra vierge

Maak jij ook het liefst verkoelende salades met dit hete weer? Wij wel! We delen graag onze favoriete olijfolie voor door de salade: de Empeltre Olijfolie Extra Vierge!

Deze prachtige olijfolie komt van een kleine Nederlandse olijfboer uit Aragon in Spanje. De olijven hebben deze chique naam omdat ze groeien aan de Empeltre olijfboom. Dit is een van de oudst voorkomende soort van alle olijfbomen in Spanje. Sommige bomen zijn al meer dan 1000 jaar oud! De bomen staan niet in lange krappe rijen op uitgestrekte productievelden, maar groeien op terrassen tegen de bergen, te midden van ongerepte natuur. Hier krijgen ze veel ruimte om te groeien.

Door deze fijne omstandigheden heeft de olie een fluweelzachte smaak, is zoet, fruitig en niet bitter. In de keuken is hij naast koud ook bijzonder geschikt voor warm gebruik. Door zijn niet dominante karakter geeft deze olie een fantastische smaak aan je gerechten zonder dat het gaat overheersen. Ook zin gekregen in een lekkere salade met deze olijfolie?

We zijn benieuwd naar welke gerechten jij gaat maken met de olijfolie? Deel je ze op Facebook of Instagram en tag je Pieter Pot?

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment