Dag van de Koffie

Koffie

Bij Pieter Pot verkopen we koffie in glazen potten! Benieuwd naar welke soorten koffie we verkopen? Dat vind je hieronder. Ook vind je hier tips over wat je met je koffieresten kunt doen. Wat doe jij met je koffieresten?

1 Oktober was het de internationale dag van de koffie. ️Op deze dag stond alles wat met koffie te maken heeft centraal.

In veel huiskamers staat koffie elke dag centraal. 's Ochtends een lekker bakje koffie om wakker te worden, 's middags op een werkdag om met je collega's bij te praten en 's avonds als afsluiter van de actieve dag waarna de knop op ontspanning wordt gezet.

Bij Pieter Pot hebben we de volgende koffie soorten in ons assortiment:

Pieter Potje koffie:

Maar wat te doen met je koffieresten?

Maar wat te doen met je koffieresten? Hier vind je 8 tips. Maar we zijn ook benieuwd naar wat jij doet met je koffieresten, laat het ons hier weten.

1. Schoonmaak- & schuurmiddel: Je kan het gebruiken als goedkope en natuurlijke gootsteenontstopper. Dan gebruik je een mengsel van koffiedik, afwasmiddel en gekookt water. Ditzelfde mengsel kan je gebruiken als schuurmiddel om je wasbak een goede schoonmaakbeurt te geven.

2. Zwammen kweken: Op koffiedik kan je paddestoelen kweken. De koffie zorgt voor een goede bodem met voedingsstoffen die bijvoorbeeld oesterzwammen nodig hebben.

3. Plantenvoeding: Er zit stikstof, fosfor en kalium in koffiedik wat planten die van een lichtzurige bodem houden, rozen, hortensia's, lavendel en aardbeien vinden dit fantastisch.

4. Koffie tegen slakken: Dé natuurlijke ongediertebestrijder! Slakken hebben een hekel aan koffiedik, dus strooien maar.

5. Koffie tegen katten: Ja je leest het goed, tegen katten. Het zijn hele lieve beestjes, maar je houdt ze toch liever uit je moestuin. Het blijkt dat katten de geur van koffie niet zo lekker vinden en dus met een boog om je tuin heen zullen lopen.

6. Geurverfrisser: Zet een schaaltje koffiedik in de koelkast of op een andere plek in huis om de vieze luchtjes op te vangen.

7. Koffiescrub: Krijg een babyzacht gezichtje door het te scrubben met de scrub hieronder. Gebruik de suiker, anders is de scrub maar kort houdbaar.

8. Compost: Mocht je toch je koffiedik meteen weg willen gooien, gooi het dan in de groene gft bak of op je eigen composthoop.

Wat doe jij met je koffieresten? Laat het ons hier weten.

Benieuwd naar meer? Bekijk dan onze andere producten.

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment