Ingrediënten
240 g bloem
40 g cacao
1 tl baking soda
½ tl bakpoeder
½ tl zout
110 g boter op kamertemperatuur
160 g lichtbruine suiker
3 eieren op kamertemperatuur
250 g geraspte courgette
170 g geraspte chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cakevorm in met wat zonnebloemolie. Ik leg altijd een reepje bakpapier op de bodem zodat ik de cake straks gemakkelijk uit de vorm kan halen.
- Zet twee kommen klaar. Meng in de ene kom de bloem met het cacaopoeder, de baking soda, het bakpoeder en het zout.
- Klop in de andere kom de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe.
- Schep de geraspte courgette en chocolade door het ‘natte’ mengsel en spatel het droge mengsel erdoorheen.
- Plaats de cakevorm 40 tot 50 minuten in de oven.