Goede voornemens en doelen voor 2020

Goede voornemens en doelen voor 2020

We horen je al denken, nu nog een blog over goede voornemens?

Ja, ja, we willen het toch nog even hebben over al die goede ideeën die je in eerste instantie had. We zitten nu alweer in de 3e week van 2020 en zijn benieuwd of je nog weet wat jouw goede voornemens waren?

Wat nu, je hebt helemaal geen goede voornemens? Oké, het is misschien old fashioned, om ze zo te noemen, maar je hebt toch stiekem wel ideeën over wat je anders zou willen doen in 2020? ;) Iets gezonder gaan leven misschien? Minder geld uitgeven aan fast fashion? Je steentje bijdragen aan het milieu door minder vlees te gaan eten?

Als je je gedrag wilt veranderen, want dat is eigenlijk waar het over gaat, dan gaat het al snel over het doorbreken van gewoontes. Oude minder goede gewoontes die je wilt omzetten naar nieuwe, voor jou betere, gewoontes. Maar hoe doe je dit eigenlijk? We hebben hieronder een paar tips gezet om je te helpen.

  1. Begin met kleine stapjes

Kleine stappen maken het je makkelijker om jezelf nieuw gedrag aan te leren, kies bijvoorbeeld de groenten die niet in plastic verpakt liggen in de supermarkt. Gaat dit je makkelijk af? Wauw, je hebt je eerste stap al gezet. Als tweede stap zou je bijvoorbeeld eens naar de markt kunnen gaan om je groenten en fruit te kopen. Neem je eigen tas mee, en tadaa, al je groentes zonder plastic verpakkingen!

  1. Maak het zichtbaar voor jezelf

Schrijf je nieuwe gewoontes op, op deze manier onthoud je ze beter. Plan bijvoorbeeld je sportschool uurtjes vooruit en zet ze alvast in je agenda. Stop de zakjes waarin je je groenten kunt doen alvast in tas. Leg fruit in de fruitschaal op het aanrecht, zo is het voor jezelf zichtbaar en ben je eerder geneigd om het te pakken.

  1. Maak het vooral leuk voor jezelf

Beloon jezelf wanneer het je is gelukt om de kleine stappen te behalen. Niets werkt zo goed als jezelf een klopje op je schouder geven, figuurlijk dan hè. ;) Hier is tip 1, je doel opdelen in kleine stappen weer heel belangrijk, want als je je doel in één keer wilt behalen dan komt de beloning pas veel later. Dus kleine stappen, veel belonen. Beloon jezelf met heerlijke maaltijden die je gemaakt hebt van je plasticvrije groenten. Ga samen met een vriend of vriendin sporten en beloon jezelf met een lekkere kop thee met bananenbrood na die tijd.

krat-met-potten

Wij, bij Pieter Pot, hebben het voornemen om het je wat makkelijker te maken. Als het jouw doel is om een bijdrage te leveren aan de betere wereld van morgen, dan kunnen wij je daarmee helpen! We hebben het leuker, makkelijker en zelfs zichtbaarder weten te maken.

We hebben namelijk een startpakket of startbon, met korting, in het leven geroepen! Je kan met een paar drukken op de knop, makkelijk dus, je boodschappen bestellen met korting, leuker dus. En als je de glazen weckpotten in je keuken neerzet, dan is het ook meteen zichtbaar voor jezelf! Je kan hier klikken om je startbon of startpakket te bestellen.

Dus leg de lat niet te hoog, maak het leuk, makkelijk en zichtbaar. Succes, we horen graag of het je lukt om je voornemens, of hoe je ze ook noemt, te behalen!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment