Zin in een potje pasta met zelfgemaakte walnotenpesto? In samenwerking met Culi Sandra hebben we een heerlijk recept voor jullie.
Voor 4 personen
INGREDIENTEN
Voor de walnotenpesto:
Voor de pasta:
- 300 gr farfalle
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 500 gr kastanjechampignons
- 1 tl Italiaanse kruiden
Voor de topping:
- 40 gr panko
- 1 el olijfolie
- 30 gr parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 el pijnboompitten
- 1 tl Italiaanse kruiden
Begin met het maken van de walnotenpesto (dit kun je al een paar dagen eerder doen). Verwarm de oven voor op 175 graden en rooster de walnoten 10 minuten. Schud ze halverwege even om. Laat de walnoten volledig afkoelen voor je er pesto van maakt.
Doe voor de walnotenpesto de walnoten, parmezaan en olijfolie in de keukenmachine. Voeg als je van rauwe knoflook houdt, een teen toe. Maal tot een gladde, smeuïge pesto en breng op smaak met wat grof zeezout en peper.
Voor de pasta snijd je de uien en knoflook fijn en de paddenstoelen in gehalveerde plakjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de groenten in 10 minuten op middelhoog vuur gaar, met wat peper, zout en de Italiaanse kruiden. De champignons mogen goed kleuren, dan hebben ze meer smaak.
Kook ondertussen de farfalle in 10-12 minuten beetgaar.
Voor de topping rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan, schud regelmatig om zodat ze niet verbranden. Verhit 1 el olie op hoog vuur en voeg de panko toe. Schud regelmatig om, tot de panko aan alle kanten mooi goudbruin is. Zet het vuur lager als het iets te hard gaat, het mag niet verbranden. Laat afkoelen en meng de geroosterde panko met de pijnboompitten, parmezaan en de Italiaanse kruiden.
Giet de pasta af en meng de walnotenpesto erdoor. Doe de pasta in de pan met de groenten en meng alles goed door elkaar. Serveer de pasta met de panko-topping.
Eet smakelijk!